Saturday, March 31, 2012

What colors might tell you?

Posted by cutiefasha at 5:15 PM 0 comments Links to this post
Psychology of Color [Infographic]

Thursday, March 29, 2012

Color Personality Test

Posted by cutiefasha at 1:21 AM 0 comments Links to this post
Took a personality test for fun, and here are my results:


Your Existing Situation

Needs excitement and constant stimulation. Willingly participates in activities that are thrilling and offer adventure.

Your Stress Sources

"Feels empty and isolated from others and wishes to overcome this feeling. Believes life has more to offer her than what she was experienced thus far, and doesn't want to miss out on anything. she purses all her goals and dreams, fearful that any missed opportunity will cause her to miss out on even more. Quickly becomes an expert in any field she pursues and can sometimes come off as overbearing and nosy."

Your Restrained Characteristics

Current events leave her feeling forced into compromise in order to avoid being cut off from affection or future cooperation.
"Is emotionally demanding, especially during intimate moments, which leaves her feeling frustrated because she is unable to find a perfect union."

Your Desired Objective

"If motivated, she will easily and quickly learn new skills. Is very intense person who seeks excitement and sexual stimulation. Wants others to see her as an exciting and interesting person, who is also charming and can easily influence others. Uses her charm to increase her chances of success and gain other people's trust."

Your Actual Problem

Fears others will try to hold her back from achieving her goals and the things she wants. Puts on the charm and can be manipulative towards others hoping she can get them to do as she wishes and making it easier for her to reach her own goals.

Your Actual Problem #2

Longs the freedom to make her own decisions and plans without the criticism and restrictions of others. Uses her charm to deal with others and get what she wants.

Sunday, March 25, 2012

Dua Generasi

Posted by cutiefasha at 10:17 PM 0 comments Links to this post

  • Angkat, Jatuh, Angkat, Jatuh: Sampai lenguh tangan lah cikgu cikgu zaman dulu bagi arahan. Tak pasti sama ada cikgu cikgu zaman sekarang masih amalkan lagi ke tak. Kadang kadang degil jugak malas nak buat, pastu kalau pengawas nampak dia kana marah hehe. Tapi bila dah jadi pengawas, seronok gak cari orang nak marah. Well, budak budak.

  • Paling tak boleh blah, sebab rendah kena selalu beratur kat depan. So, ada advantage di situ, tak payah angkat-angkat jatuh tangan bagai.

  • Bab lawan lawan barang haruslah ada kan. Bag nak besar. Tak de rasa malu pun bawak beg tarik tu sebab semua orang pun bawak. Lagi kaler pink lagi best. Pensil warna haruslah banyak. Lagi banyak lagi cepat hilang. Heran. Mesti sebab banyak orang pinjam pastu buat harta sendiri. Memoriiii.

  • Facebook part memang lawak sangat sangat. Memang BETUL! Ahh rindu pulak buku buku biodata tu. Perasan tak, BUKU BUKU. Ada banyak kot. Wajib isi every hujung tahun. Padahal kawan kawan sekelas sama je. Amalan isi mengisi ni sampai ke sekolah menengah kot kalau tak silap. Zaman PLKN pun ada sikit sikit. Zaman kat Taylor je dah pupus. Erm, apa kata buat balik zaman University ni. Ekekekeke

  • Bab main main sep sep sep tom tom tom pun ada jugak. Kitorg dulu bawak kad UNO, memang femes. Lepak kat tangga tu kurang sikit, tapi kecik kecik pun pandai gosip you all. Time rehat je main tali getah, main coca cola, main larik larik. 

  • Main pemadam pun haruslah guna yang ada corak corak nama negara lah, nama binatang lah. Lagi besar lagi cepat menang, theory nya lah. 

  • Ketuk ketampi. Hahaha

  • Main belon yang guna straw. Memang!!

  • Pensel tekan yang ubah ubah 'ink' dari bawah ke atas bila haus. Ingat lagi kat skolah rendah dulu, pensel tekan yang normal tu diharamkan, sbb banyak kek budak cucuk vudak lain. Bahayaaaa. Jadi boleh pakai pensel kayu or yang jenis tu boleh kot di maafkan. Hehe. Bila sekolah menengah tulis pakai pen rasa cam dah dewasa. Kadang kadang cikgu darjah 6 bagi jugak tulis guna pen, sebagai latihan katanya.

Memories :')

Saturday, March 24, 2012

The famous Spanish Steps

Posted by cutiefasha at 11:01 AM 0 comments Links to this post
Saya 

Teringat kisah lawak masa nak cari this fountain. We girls, berinspirasikan filem "When In Rome" and "Lizzie McGuire the Movie" gigih lah mencari Fountain of Love, or Trevi Fountain. Ingat ingat lupa pulak tu camne surrounding dia kan. Tak tau lah kenapa sampai dua tiga kali sesat jalan nak cari Fountain tu. Dah ikut signboard, tapi sesat larat jugak. Ala ala ikut signboard kat KL tu haaa. Last last jumpa this few tourists jugak, tapi bebudak lagi la dorang ni, and kitorang beranikan diri tanya direction to that fountain la. Dorang pun cakap they were going to the same place. Memang terbaek. Ikut punya ikut, jalan punya jalan, jauh boleh tahan, sampai jugak kat sini:



Piazza Spagna

Alamak salah pulak. Bukan macam yang kitorang imagine. Tapi orang memang ramai sangat. Cuma time tu tak appreciate sangat sebab jahil pulak tentang sejarah this place. Dah balik Canada ni barulah sedar significantnye tempat ni haha. Anyway, Italy memang penuh sejarah nya :)

Kalau yang sebenarnya kitorang carik tu yang ni:

Piazza Navona

Juga yang ni:

Fountana de Trevi

 
 

Thursday, March 22, 2012

Mutiara Kata Hari Ini

Posted by cutiefasha at 11:25 AM 0 comments Links to this post

Tuesday, March 20, 2012

For some reason....

Posted by cutiefasha at 8:24 PM 0 comments Links to this post
Entry ini berbentuk point form.


  • Today was hot, with the sun's heat actually reach the people. Sebelum ni, harap matahari je tegak atas kepala, tapi panas nye hilang ke mana. Lovely weather, walaupun ketiak berpeluh sikit. Sikit jeee :P

  • Hari Selasa or Rabu, mesti pening nak decide nak lunch apa kat campus. Bukan ada banyak choice pun. Balik balik benda sama je. Kalau tak shawarma, Subway's sandwich, or hotdog, or lagi senang pastry from Tim's Horton. Or maybe jugak lunch kat Veda Cafe, tapi jarang-jarang lah. Bosan kot. Lagi lagi kalau hari Selasa, mesti forever alone je makan. Macam ni:
pathetic :/

  • I actually did sit alone on a bench today makan hotdog sorang-sorang sambil merenung masa depan. eceh.

  • Fell in love with this week's reading for Islam class: Love is the Wine. For some reason, I fell in love with Islamic theology and maybe Sufism ideology. But I think I might just not ready yet to discuss Theology as a whole. Belum cukup ilmu di dada.
a very good read
  • I think I finally can learn to forget. Maybe. Jangan dekat dah please.

  • Between what happened and what WILL happen is our choice. Definitely. Be positive, you'll get through it. Believe. Keep faith.

Jamu mata sikit okeh:

Inilah Chicken Shawarma
Ini pula Tuna Sandwich from Subway. Tapi ai makan takde tomato heeee
Yang ini beef hotdog. Ai makan halal punya okeh. Lebih kurang cenggini la my preferences. Ada onion, and benda hijau tu, tak tau nama dia heh
my feveret. cheese croissant from tim's
also ai suke. chocolate danish
kalau kat Veda this is my choice :)

p/s: kadang kadang terbaca komen orang yang sceptical pasal makanan halal di luar negara. don't worry, makanan halal taklah susah mana nak dapat kalau pandai cari. jangan pulak ingat boleh mati kebulur sebab susah nak dapat food according to dietary restriction. Maybe SUSAH, tapi bukan MUSTAHIL nak dapat. even kat tempat tempat yang ko tak sangka ada halal food, macam Paris, Italy, and etc. Kena usaha sikit lah :)











Monday, March 19, 2012

Tepat sangat!

Posted by cutiefasha at 10:35 AM 0 comments Links to this post

Sunday, March 18, 2012

Birthday Celebration

Posted by cutiefasha at 6:37 PM 0 comments Links to this post
Selamat Hari Lahir!


Amazing day at Chestnut. The food was good, though not great as to compare with Spring Rolls, but they are satisfying enough. The people were awesome, and much more.

Polaroid pictures

Thursday, March 15, 2012

Cuba untuk gembira.

Posted by cutiefasha at 8:59 PM 0 comments Links to this post
Summary for today:
1) Astronomy midterms done. Quite confusing, but hope for the best.
2) Pegi Eaton nak beli body wash je konon, sekali tersesat sampai Popeye, Marble Slap etc etc...duhh.
3) Pakai one layer je t-shirt. Sekali time balik rumah kena angin baru tau sejuknyeee.

:)

Now i'm confuse :(

Monday, March 12, 2012

Asyik bukak blog je bila nak siap keje? =.=''

Posted by cutiefasha at 10:08 PM 0 comments Links to this post
It's fine to celebrate success but it is more important to heed the lessons of failure

Sambung keje please!

Hari ini hari gembira. Perhaps.

Posted by cutiefasha at 8:06 PM 0 comments Links to this post


12 March 2012
Syukur sangat sangat sangat dapat result test #3 NMC harini. Yang buatkan ianya lebih special bilamana prof sendiri email and inform the good news. I really wanna cry and thank Allah for this rezeki. Nyata, usaha tangga kejayaan. Tak sia sia habiskan masa buat notes, discuss dengan kawan-kawan, discuss dengan prof pasal test material. Juga mungkin ini berkat share notes dengan fellow classmates. Dulu masa first test, hampir fail. Second test meningkat sikit alhamdulillah tapi still masih tergapai-gapai cara nak study. Test yang kali ni mungkin baru nak jumpa rentak agaknya. Ah, penah dulu rasa geram kenapa usaha dah diberi namun kejayaan masih belum kukecapi. He knows what best for us and He will give at the right time and at the right moment. Kalau belum rezeki mintaklah banyak mana pun, banyak tu jugak yang kau dapat kalau itu je hak engkau. Yang penting kau dah usaha sungguh sungguh, and the result will be setimpal with what you give in. Note for myself.

Now let's go back to page number 4 out of 10 pages. I hope I can accelerate to the max tonight!

Sunday, March 11, 2012

It's just too funny!

Posted by cutiefasha at 10:54 PM 0 comments Links to this post
Troll contest.

Friday, March 9, 2012

Kisah Peti Ais

Posted by cutiefasha at 9:41 PM 0 comments Links to this post
Banyak pulak kisah minggu ni.

  • Landlord datang rumah. As an engineer, no wonder la dia nak try repair sendiri dulu. Tapi lepas tengok-tengok, nampaknya compressor not working. So, dia mungkin nak beli baru or nak ganti compressor tu je, which both might take a while. Jadi, for the mean time, kami tak boleh nak store makanan-makanan basah or cepat basi dalam freezer. Ayam daging ikan semua dah humban tadi. Bau nye memang tuhan saje yang tauuuuu :'( Nanges japppp.

  • Masih tak dapat lupa kisah hari Rabu. Alhamdulillah menang lagi for the second time a cup of coffee at Tim's Horton. Bawak lah medium-sized cup tu masuk kelas, and terus minum sambil-sambil jawab exam. Okeh, thanks coffee sebab hilangkan ngantuk. Habis je jawab paper, fikiran ni menerawang ke mana tah terus jadi lupa yang that cup actually ada coupon menang, terus buang dalam tong sampah. Dari keluar kelas sampailah on the way balik rumah memang tak teringat langsung pasal cup tu. Even before nak tidur malam tu pun masih tak sedar. Tapi, esok paginya, terus teringat and rasa menyesal. Tapi apa boleh buat, takde rezekilah namanya. 

Mutiara kata hari ini: faith begins with the recognition of the truth in your heart, therefore, keep believing :)

cathay pacific sfo hkg 2
Tak salah kan berangan-angan nak naik Business Class? Hehe 

Perihal rumah

Posted by cutiefasha at 10:26 AM 0 comments Links to this post
Hari ni our unit''s turn untuk plumbing maintenance. Bagus jugak service kat sini, memang diorang akan gradually replace piping system. Nasib baik hari ni takde kelas, so boleh jugak stay kat rumah nak jaga and tengok2 dorang buat kerja. Bukan tak percaya dengan their work ethics, tapi rasa it is better kot ada somebody kat rumah, just to be sure. Walaupun dalam hati ni rasa penat nya memang tuhan saje yang tau. Semalam scrub the whole washroom, malam nya pulak kemas-kemas dapur, scrub sini sana mana yang patut. Peti ais pun time-time ni nak rosak, memang sangat PERFECT timing. Please la jangan ada benda lain yang nak buat hal okeh!

Another thing, rasanya hari ni not a good day kot. Mungkin sebab dah dua hari asyik seronok je, and tetiba hari ni rasa sedih. Bukan sedih je, rasa nak marah semua. Annoyed dengan few simple things. Rasa ada je tak kena. So, please don't messed up with me. And of course, my best way to deal with all of these, was just to keep silence and malas nak jokes around. Simple, easy, biar diri ni sorang je yang affected.

Not in the mood :/

Thursday, March 8, 2012

Beautiful Cakes

Posted by cutiefasha at 2:14 PM 0 comments Links to this post
Rainbow Cakes


Red Velvet Cupcakes


Blueberry Cheesecake


Tiramisu 


Chocolate Indulgence


Pink Cakes



Wednesday, March 7, 2012

Kisah senyum

Posted by cutiefasha at 11:30 PM 0 comments Links to this post
Maryam's 21st birthday


Macam-macam jadi minggu ni. Mari kita summarise kan bersama-sama:

  1. Dapat result midterms yang 2 minggu lepas. Linguistic, Anthropology, dengan Language and Gender. Result so-so. Ada yang hampir fail. So drop that course supaya tak effect GPA. Lagipun tu 300level course, maybe belum bersedia. 
  2. Asyik nak senyum sorang sorang sampai dorang tanya kenapa. Tah, rasa happy walau pun kena sister-zoned (if you know what i mean). Tapi tak kisah pun asalkan I'm happy and habiskan sisa-sisa semester ni dengan good memories. So far so good :)
  3. Sambut birthday housemate. Seperti biasa, kisah kelakar harus ada. Tak pandai pakai lighter punya pasal, terpaksa mintak tolong orang. Lucu betul.
  4. Hari ni Rabu, baru habis term test NMC. Yakin betul tu taklah, tapi alhamdulillah Allah permudahkan, dapat jugak ilham masa menjawab. Lately, dapat B pun bersyukur. Tapi, mestilah sebagai student, harapan A sentiasa ada. Doakan supaya berjaya.
  5. Masih rasa nak senyum.
OKBAI!

Friday, March 2, 2012

Food Crave

Posted by cutiefasha at 4:18 PM 1 comments Links to this post
Asam Laksa


Yong Tau Foo kat Bomba Taiping

Mi Goreng (nak yang mama buat)

Satay Kajang

Butter Prawns

Ok sudah sudah lah tu Farah seksa jiwa raga google makanan sedap-sedap ni. Waaaaaa nak balik!!! Kenapa harus balik July? :'(

Thursday, March 1, 2012

Time Management

Posted by cutiefasha at 11:51 PM 0 comments Links to this post
I think I had poor time management this couple of weeks. So many assignments due, plus couples of midterms coming up...yet I feels like I don't have enough time in a day. Also, I've been so tired lately, that I used to take a nap after class (a looooong one I amust admit) almost every day. Bad me, I know. Because of that, I have lesser time to complete all my readings and assignments. So far I've been good in submitting assignments on time, but lately I fail miserably to do the readings for some class. Taking 6-courses are maybe tooo damn much!!

Next week's agenda

  • Mon: Linguistic HW5 due
  • Tues: Mastering Astronomy Assignment 6 due; Submit Response Paper ANT346 #2
  • Wed: NMC283 midterms
  • Thurs: Transcript due. I DONT EVEN HAVE A PARTICIPANT YET!! Panicccccc attackkkkkkk :/
  • Friday: Ahhhhh, at last!
pretty much sums up my upcoming week @___@

LinkWithin

 

♬ ♪♪ Deeper Conversation ♬ ♪♪ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review