Wednesday, March 30, 2011

Super Duper Tired

Posted by cutiefasha at 11:18 PM 0 comments Links to this post




  • Penat nyewww taip notes for anthro ni. Adoyaii ni baru taip balik je. belum nak perah semuaaaaa, pastu simpan lek lok dalam pala otak..eh baru perasan guna "nyewwww"


  • Jumaat ni nak pegi airport. ada someone from msia nak tumpang singgah kat rumah for a one week conference. haish, tak tau nak bagi tetamu makan ape nanti. umah dah lah sepah-sepah nak mamps..
  • Rasa macam ada probs, tapi tak tau nak cakap camne....
  • Eh, cam suka pulak ber-blog dalam point forms...CEPAT, MUDAH, RINGKAS....good :D
  • And last but not least, TQ AWAK sebab call tadi and seronok sembang-semabang. Rindu la nak conference call lagi....nanti habis exam kita hang out ok awak ^___________^


  • Nak share something yang boleh tenangkan jiwa masa gusar. Eh, tapi bukan masa gusar, tak keruan je tau. bila-bila pun sesuai bukak video ni. 1000 kali baik dari dgr lagu gaga rara u lala. 






p/s: rindu zikir ramai-ramai kat surau seratas/ juga surau PLKN sambil tunggu masuk waktu solat...hmmm~~

Saturday, March 26, 2011

Quick Update + Earth Hour

Posted by cutiefasha at 11:54 PM 0 comments Links to this post


Harini earth hour. From 8.30pm to 9.30 pm. So, dengan semangatnya tunggu punkul 8.30, TING! tutup lampu. fine. okay. lampu je okay. Laptop masih on. Bukak cita Finding Nemo. Tengok gelap2 feel jugak sebab this film kan ada kaitan gak la ngan environment. (Boleh ke?) Tapi, nak dijadikan cerita, dah dekat pukul 9 tu, ngantukkkk gilak. Pause jap movie. Mata pun mintak pause laaa. Jadinya, earth hour tahun ni, half of which i.......





.






.







.









.










Syok wey TIDOOO!




Cisss, tak menghayati langsung. Tapi I am happy to read that:

Earth Hour 2011: How did Toronto do?

TORONTOMarch 26 /CNW/ - Congratulations Toronto! Toronto Hydro is reporting that the City collectively dropped about 115 MW of electricity use this Earth Hour. By taking a stand on climate change, Torontonians were able to remove approximately 12 skyscrapers or 35,000 homes from the City's grid.

Haaa, bagus gak tu. Kalau lah lepas ni annual earth hour, ditukar jadi monthly ke, mesti lagi banyak improves dari segi sustainability kan? Tak susah pun. Tutup je lampu if tak guna. Jangan bazir electric, even though sometimes you pay the rent for the same rates every month. Sustainability isn't about your hydro bill, but how you help to take care the environment, by consuming less energy. *sigh* RINDU KELAS WORLD ISSUES DOWH!


*******************

Ok, tukar mood pulak. Pasni dalam point form. My sort-of-time-line for April till May. Tak sabar ni. 40 days to go...

1. 1st April - Ada MASAT AGM Meeting. Rasa nak pergi. Tapi maybe niat salah gak la. Nak makan free....:D


2. 7th April - Last term paper for the semester. Anthropology ( Linguistic + Socio-Cultural) Hope this time can ace's the paper, insya Allah...

3. 13th April - FINAL EXAM PAPER #1 SOC 101. no comment.

4. 18th April - FINAL EXAM PAPER #2 ECO 105. Let's make economics fun fun fun.....

5. 19th April - FINAL EXAM PAPER #3 ANT 100. Rock it!!

6. 20th - 30th April - Holiday Period. Hopefully dapat pegi Walmart at least sekali within time sebab nak beli banyak2 chocolate plus shopping last minute before balik teeehee :D

7. 1st - 4th May - Packing time. Ni masa yang paling ditunggu-tunggu. Maybe needs more time in packing my luggage, so better start awal haha!




OWH SMARTTTTNYAAA....kalaulah dapat satu set Chanel camni...wooo!

Friday, March 25, 2011

Website Oddee ni best...boring-boring boleh layan-laa

Posted by cutiefasha at 11:10 PM 0 comments Links to this post
Antara banyak-banyak post baru, pasal facebook profile ni antara yang best in my opinion. Nak tengok boleh click SINI.



Tapi, lagi senang kot, kalau aku tempek je kat sini....HAHAHA...



 

12 Coolest Facebook Profiles

Published on 3/23/2011 under Fun Tech - by Gracie Murano - 76,351 views

Claudio Nader, a media planner, decided to fight crisis transforming hisFacebook profile into a very creative and novel CV. (Link | Via)











French artist Alexandre Oudin is supposed to be one of the first users to have sparked this new trend of using the new profile photo layout. (Link)











Ni antara yang smart arr. banyak lagi, ada doblas semuanya. boleh check it out sendiri laaaa :D



Saturday, March 19, 2011

200th Blog Post : Farah ke, FASHA?

Posted by cutiefasha at 8:01 PM 0 comments Links to this post



Happy 200th Post for my blog teehee~






Dah lama tertunggak nak tulis ape for this 200th post. Kalau dulu 100th post masih immature lagi, tulisan pun sekadar picisan and sekarang ni dah tak lalu nak baca balik. Segala short form bagai la kalau boleh nak gune. Ala-ala bahasa rempit pun ada jugak. Ewww ewww ewww. Hahaha. Jadi, setelah dua tiga hari berfikir nak tulis pasal ape [eventhough essay anthro baru ada 700++ words...huhu], i've make my decision. kih kih kih. Memandangkan harini hari yang gembira la jugak, makan-makan kat luar, gelak-gelak lepas stress, jumpa rakan-rakan yang sempoi, jadi mood pun datang mencurah-curah...



Title: Farah ke, FASHA?

So, bagi yang sekolah kat SERATAS, lebih-lebih lagi SPM 2008 mungkin kenal dengan nama Fasha. Nama ni lebih dikenali berbanding nama sebenar ku. Cehhh punyalah mak bapak bagi nama panjang-panjang -Farah Syazwani- orang panggil Fasha je.

Nak tau kenapa?

Well, semuanya start masa form one. Biasalah baru mula sekolah menengah, tapi mentaliti masih sekolah rendah...hihihi...Then, aku adalah satu kotak pensil kaler yang ada 48 batang tu. Kalau ingat lagi, ni memang kira banyak la compare dengan orang lain kan....eh, tah hape2, sekolah menengah pun nak bawak pensel kaler, ish ish ish.....




Ha, lebih kurang macam ni rupanya kan. Sebab ada banyak sangat, lepas tu first time berjauhan dengan famili pulak tu, mama pun tuliskan lah initial kat setiap batang pensel...my initial is: FSHA. Bayangkanlah kalau ada 48 batang, dah banyak-banyak tu nampak macam Fasha la kan. Seingat aku lah kan, Za'im yang sebut mula-mula Fasha tu. Sebab dia ada pinjam pensel kaler kot. Kurang ingat disitu.

Sebab dah sekelas start panggil, 1 Kejora, merebak-rebak pulak ke kelas-kelas lain. Even though yang lawaknya, in my batch, takde sorang pun nama Farah actually. Batch lain banyak jeeee...Tapi me...the only Farah in batch23, orang still nak panggil Fasha. Hahahaha lawak jugak.

Lat-last, hampir satu sekolah panggil Fasha. Even kakak dorm. Then, bila ada junior, dorang pun panggil kak Fasha. adehhh =.='

Tapi, benda ni lah yang buat nama Farah tu special. Only those yang rapat dengan aku je panggil Farah. Seriously. My BFF, and some of my senior yang rapat la. Cikgu pun panggil Farah.

Then bila naik forrm 4, form 5, ada certain cikgu pulak panggil Fasha. Tapi, lain kes bagi cikgu sebab sape yang panggil aku fasha, maknanya aku rapat dengan cikgu tu. Cikgu Rose, ustazah nadiah...hehe...

Sekarang ni, bila dah sampai Canada, dah tak kedengaran orang panggil Fasha. Memang kalau boleh nak khaskan Fasha tu untuk kawan2 sekolah je.Hehe. Still, some of my old friends from Seratas ada jugaklah panggil fasha kat sini...but i guess that's ok kot =)



Alright, that's all for this post. Nak sambung buat essay anthro. Tolonglahhhhh mencurah-curah ideaaaa...ABOVE ALL THAT, NAK CAKAP JUGAK YANG I AM SOOO FREAKING HAPPY TODAY HIHI. THANKS FRIENDS. SUSHI MEMANG SEDAP =D



and one more: i now have a tumblr account. finally i've decided that i should move one step further and have this awesome network...

i dunno how to blog, reblog or whatsoever yet, but here is my TUMBLRhttp://sheisfarah.tumblr.com/

Assalammualaikum....^________^

Tuesday, March 15, 2011

Caller ID

Posted by cutiefasha at 11:38 PM 0 comments Links to this post
Assalammualaikum,

Post ini kira nak bagi nampak ada update sikit la blog yang memang tebal soploh inci dah habuk nyaaa...Al-maklumlah, sibuk memanjang. Ce cite, ce cita (pengaruh usop wilca)..


Kali ni nak cite megenai satu benda yang kita tak penah nak pikir pun masa beli simcard or apply phone line kat msia. Tup tup mai sini ada pulak option nak amek "called id" or not.



Caller ID ni ape? Well, literally nya CALLER IDENTIFICATION LA, bak kata orang macam kita ada IC, so number/line yang kita pakai pun ada la ID dia sendiri kan?

Kat sini ada option untuk tak pakai caller ID ni. Aku pun tak amekla. Selagi boleh jimat cost/bill phone, kita try minimize kannnn....Tapi, keburukan dia ialah:

a)eventhough ko da save nama org tu dlm phone, still bila org tu call, i.e. ada incoming call, dia hanya akan kuar "[no number] or [call 1]" depends ur phone type jugakla..

b)tak dapat nak elak org yang kita tak mau cakap bila dia call. ala, ngaku je...korang pun mesti ada certain individu yang korang kalau boleh cuba elak nak cakap, sometimes takde mood or memang dasar malas la cakap dan kalau boleh nak elak angkat. dengan takdenya caller id, kenalaaaa terangkat sometimes.

c)pastu kan, contoh la kita dalam kelas, pastu ada org misscall. hp silent dah. jadi, camne nak detect sape yg call idak? kalau landlord call ke, important call ke, EMERGENCY ke.....HAH?! susah gak =.='

d)worst case, even kat rumah pun, time atas katil ni ha, sambil-sambil tulis kat blog ni, bila org call and tak sempat angkat ataupun ada org yang saje2 nak main misscall mcm zaman 90-an dulu, HAHA, kita memang tak dapat nak detect sape call.

Sometimes, memang rasa nak apply je balik caller id ni.Tapi imagine la extra cost dia cam banyak gaklaaa. Additional fees $7cad. Belum masuk tax lagi. Mau dekat 8-9cad gak semata-mata pasang called id. Monthly dah la dalam 25cad. Tax 13% beb!

Pastu, bila pikir balik, frequency orang yang call ni adalah dalam seminggu kurang 5 kali. Paling-paling pun mama call. Tapi mama tahu kalau aku tak angkat, mama msg dulu. HAH, tu la yang sebaiknya. Kalau aku tak angkat, pls leave me a txt msg. Ooops lupa nak gitau, called id ni effect kat call je, kalau msg/sms/txt still ada number sender kuar, no worries. =) Jadi, kebarangkalian mysterious call ni dalam 1/10 la kot. [Tah, addmath tak dapat A, tak tahu nak kira!]



Moral of the story: Please leave me a text message in case I didn't answer or respond to your call. TQ!

^______^


P/S: Banyak blog kena block sebab malware detected. Pls inform me too ye kalau-kalau korang cuba masuk tapi kena block sebab malware. Tadi terpaksa remove certain blog list sebab blog dorg ada malware, might affect my blog as well. Hati-hati masa surf. BE KIND TO ONE ANOTHER-Ellen DeGeneres

Tuesday, March 1, 2011

He's Adorable!

Posted by cutiefasha at 10:32 AM 0 comments Links to this post


He's remind me to my Biological Anthropology lecturer, Prof. Lehman....awesome!

LinkWithin

 

♬ ♪♪ Deeper Conversation ♬ ♪♪ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review