Friday, December 31, 2010

Winter Break ey!

Posted by cutiefasha at 7:25 PM 0 comments Links to this post
It's 31st DEC today. One more day to the 2011 and basically, it's the year that I will turned to 20. Masya Allah. Sedar tak sedar cepat betul masa berlalu. Alhamdulillah winter break kali ini dapat dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya....kot? haha. Malas sikit nak tulis panjang2 this time, so buat point form boleh? =)



1. Mission to Missisauga : Around 18hb camtu bergerak ke Missisauga. Pergi BBM rumah Syu, Fairuz and Mira. Activity - makan tanpa henti ; Shopping @ Square One ; makan tanpa henti lagi







3. Girls Day Out : Berpandukan I-phone punya GPS, bertolak dari Centre Avenue ke Harbour Front Centre and CN Tower, the tallest building in the world. Malam - Sushi House for first time. Terus addicted nak pegi lagi. Aiyoo.




 



2. RIS 2010 : For those kat Toronto memang lucky betul sebab every year conference ni dianjurkan di Toronto. So, banyak kawan2 dari serata Canada pun turun and stay at my place for around 1 week. ENJOY.


 



3. Winter Gathering 2010 : Brother Amir from Japan/Msia datang and buat sesi gathering yang sangat berilmiah. Seronok walaupun penat. Mungkin kurang sesuai dianjurkan after RIS sebab physical + emosi dah exhausted. Anyway, still sangat bermanfaat.








4. Ice Skating with girl friends : Satu kasut + 10 orang nak main. Bila sorang main, lagi 9 orang akan support. Sangat menghiburkan dan I wish we will have this kind of fun again, next time.







5. Niagara Falls : Satisfying trip EVER. Satu hari suntuk jalan-jalan naik kereta ke St. Catharines and next, to Niagara. Hampir2 masuk ke bahagian Kastam Canada, nasib baik sempat U-turn. Thanks to YOU guys yang drive and bawak kami jalan-jalan. Shopping kat Outlet -Body Shop-Adidas-Esprit-Guess-Garage-etc-memang heaven! The falls itself memang magnificent. Subhanallah.








So, basically tu je yang di-spend-kan for almost one month winter break. Penat, tapi berbaloi. Even travel dalam Toronto ni pun memang pokai duitlah dibuatnye. $$  cepatlah masuk lagi  $$

heee~

Friday, December 17, 2010

I Miss My Dad Damn Much !!

Posted by cutiefasha at 11:18 PM 0 comments Links to this post
Just having this funny discussion with ayah about cupcakes.

klik untuk tumbesaran





then,

my dad replied something that would bring me into tears...tee hee~



awwww








am sad to know that my dad miss me too...



patutnya happy kan?? haha...ntah...



Thursday, December 16, 2010

Semangat...

Posted by cutiefasha at 1:51 PM 0 comments Links to this post
Yeah yeah...semangat membara-bara. GUESS WHAT!?? Dah beli -jump rope-...tee hee~ So, bolehlah nak skipping pasni... Insya Allah akanku kuatkan tekad untuk terus bersamamu saban hari wahai En. Tali. Haha...

Lepas baca ni kan, terus lagi membara semangat nak skipping everyday...



Positive and negative sides to losing weight by rope skipping.

Benefits of rope jumping to lose weight...
  • simple to learn
  • low cost to buy rope
  • increases fitness
  • improved strength and endurance
  • strengthens bones
  • improves coordination and agility
  • can be fun with friends
Negative side to skipping when losing weight....

Monday, December 13, 2010

Just for fun

Posted by cutiefasha at 10:20 PM 0 comments Links to this post









1. Have you ever had a recurring dream? If so what was it?
- Once. Tapi tak ingat sangat pasal ape. I keep getting that dreams..haha...




2. Whats your most memorable dream?
- Erm, adalaaa....teehee~ yang ni secret sebab kalau bagi tau orang dah tak memorable la kan?





3. How many hours sleep do you get each night?
- At least 7 - 8 hours per day. It's a MUST. Sebab kalau tak cukup tidur, mulalah nak pening kepala and etc. If that night memang tak dapat nak tidur awal, esoknya mesti akan tidur petang. huhu.. yeah yeah, i know...*jangan tiru*





4. What time do you get up on a school day?
-  Erm, basically almost the same as my off day, sebab kelas mostly start pukul 2ptg. Sometimes pukul 12 noon, and the earliest is around 10am. Jadi, dlm pukul 9 tu mmg dah segar bugar la if school days. Kalau tak, sorry la. Tunggu nak dekat Zohor baru bangun (Zohor pukul 12noon ok!). Eh, eh, jangan salah anggap pulak ok. Subuh tetap subuh. Tidur balik tu kdg2 je...ahaks *pecaye la sangat*



no. i dont have this type of alarm clock. handphone sudeyh.






5. How many times have you stayed up all night?
- Ada tiga fasa:
1. Time kat sek men= Less than 10 times for the whole 5 yrs. Seriously, tak suke stay-up. Nanti ngantuk pulak.
2. Taylor's life= Ada la dlm 5-8 times for the year. Itu pun sbb sambut birthday org etc..
3. U of T's life= Selalu wey...woosh, what's happening ni? Masih jet-lag kah dah 4 bulan dok merantau ni...hehe...well, ppl change, so do my sleeping cycle...





6. Have you ever got so drunk that you dont remember going to bed?
- Drunk!? Hell NO. Mengigau and tak ingat time tu selalu la kot ^_^





7. What do you normally do last thing before going to bed?
- Make sure dah basuh muka. Baca doa-doa yang sepatutnya. Then, sempat lagi ambik hp nokia tu, online jap baca news baru kat Yahoo! webpage. Hak hak. Takdela ketinggalan sangat kan esok pagi....





8. Does coffee wake you up
- Before this, NO! Only coffee Tenom yang filzah bagi time kat Casa Subang tu je yang berjaya meng-hyper-active kan ku di malam hari. ayayai. But now....since i've met Timmy, "he" changed my life. Susah nya nak tido kalau dah pekena CAFE MOCHA sedap tu sebelum tidur....fuhhh~





all-time-favourite






9. Does vodka put you to sleep?
- Ah-em...A BIG NO NO. Tee hee~ or should i say -not applicable-




10. Do you wriggle in bed so much that you wake up facing a different way to how you started?
- Sometimes yes, sometimes no. Depends on apa activity yang dilakukan for the day. Kalau penat myb a little wrigggling kot...KOT?




11. What was the last time you shared a bed?
- That time I was at 17 cole st lagi, barang-barang semua dah pindah kat rumah baru. Tilam ada satu je. Tilam ANHAR sayang...so, share single bed dgn dia..hihi... we love each other ok? *anhar is my GIRL bestfriendforever ok...!*


 

12. Do you tend to dream about real life things more, or complete fantasies?
- Real life. A LOT.




13. How long do you remember your dreams for when you wake up?
- The first hour. Or even days kalau it was stg sooo hard to forget abt.




14. Which is worse - being too hot in bed, or too cold?
- In Malaysia = Coldness sebab takde heater.
- In Canada = Hot sebab rasa pelik... haha.. (camne suhu kat luar -10, tapi boleh rasa panas pulak kat rumah?)




15. How many pillows do you sleep with?
- Currently = 3 + 1 mr puppy. I used to have at least 5 pillows back home =(




16. What was your biggest night time fear as a child?
- Rain and thunder =.=


nope. saya JARANG mimpi hantu sebab saya TAK TENGOK cerita hantu. haha





17. What's under your bed?
- Erm, my floor?? Sebab takde katil, tilam je...hehe




18. What do you wear in bed?
- Hey, none of ur business...Alrite, just short-sleeves t-shirt, with home-pants. Sometimes kalau sejuk tamabh lagi sweater, even dah pakai 2 lapis selimut...fuhhh~


 

19. Do you read in the evening, the morning, or not at all?
- Morning and Evening ^_^




20. Do you eat in bed?
- YUP. Best betul. Kalau kat rumah jangan harap. Mama marah nanti..teeheee~ saya nakal sikit disini....*jangan kasi tumpah sudah*




toodles~

Friday, December 10, 2010

Jom...JOM!

Posted by cutiefasha at 5:23 PM 0 comments Links to this post
Nak makan kat Red Lobster! Nak jugak nak jugak nak jugak.






Tapi, bukan tau sangat pun apa specialty kat sini. =(

Jom sape2 yang free kita menjamu selera ok!!

Bon Appetite~

Thursday, December 9, 2010

Movie Marathon

Posted by cutiefasha at 7:53 PM 0 comments Links to this post
There are just soooo many good movies out there, and I just can't stop. Seriously. Tambah-tambah I have A LOT of movie collection -new and old- ones. Erm, I am not going to make a movie review, but just some general opinion on a bunch of movies that I had just watched in these few days. In case if any of you out there that already finish your final examination, you might be considering to watch some of them too. =)

1) Eat Pray Love (2010)



Filem ni best. Interesting jugak sebab ada banyak scene yang sangat sweet. Julia ni baru divorced and then shes decided to go to: Italy, India, and Bali. Quite nice, ey? The most interesting part is when Julia kat Italy, she learnt A LOT of new things and mmg inspiring. Bila dia kat India, cam boring sikit, but the plot catch up when shes in Bali. Overall comment: Very satisfying!

2) Phua Chu Kang the Movie



Erm, what can I say about this one? Memang lawak, but not totally a good film, I would say. But since memang dah minat tgk PCK sejak dulu, so this movie quite interesting for me. Nothing unusual, just a normal-funny-comedy drama about PCK and his competitive life. So, overall: Oklaaa~

3) Lagenda Budak Setan



WAJIB TENGOK! Omg, rugi gila tak tengok dari awal-awal dulu. Story-line yang simple, cliche for ma lay movie, tapi sangat menyentuh hati. Even pada yang dah tengok tu, sila tengok lagi. Haha. Lakonan Que mmg sangat impressive. Lisa yang cantik tu pun pandaaaaai sangaaaat menjiwai watak. Farid pun best. Oh, basically memang *sob2* la sepanjang 2 jam cite ni. Sedih betul. Sangat tragis. Ayu and Kasyah forever.

4) Just Married



Hilarious. Not very romantic but memang banyak lawak sengal. Kalau takat nak buang masa + dah habis exam *like.me* memang tak rugi tengok. Adat orang baru kawin, banyak dugaan. A story about young couple and how they seems like to be married for toooo early age. Teringat lak kat kwn2 yang dah nak kawin ni, korg jgn jadi cam dorg. Banyakkan sabar and tolerate in a relationship ok. Hehe.

5) Cheaper by the Dozen 1 and 2

 

These two pictures already showed how funny and hilarious the story could be. Memang best. Tak rugi tengok. First time tengok Cheaper by the Dozen 1, sbb dulu just tgk yang sequel nye je. This time, tengok dua-dua sekali. Memang best.! Recommended~



Ok. Movie above only some yang I feels like -reviewing-. Still I have watched a lot of movies and tv shows apart from stated above. Antaranya, Sabrina The Teenage Witch moviessss, Princess Protection Program, Dadnapped, The Suite Life on Deck, yang wajib every week-Glee and HIMYM-, then some more other films. Argh penat~

Listed down here is movies that I'm gonna to watch right after this. Let's start the marathon babeh~~

#Easy A
#Hot Tub Time Machine
#Just My Luck
#Sex and The City 1 and 2
#Our Family Wedding
and so on....^_^
Toodles.

Tuesday, December 7, 2010

I am Looking For YOU. Sadly~

Posted by cutiefasha at 4:02 PM 0 comments Links to this post
Oh, I have go everywhere and each time I saw you with someone else, I will be dissapointed. Where have you been? Why I can never having you?








You are a perfect protection for me. You always keep me warm under your soft touch. You will NEVER disappoint me. I KNOW THAT.

 

But can you please at once, try to show up? I don't care how much it cost for me to get you, or for how hard it is to get you keeping me comfy all the time. Just, BE WITH ME ok dear.....




It's hard for me to mention you here, as I'm afraid people will run away and try to steal you from me. I am not that GOOD.. ^_^



-



-



-



okay, MAYBE now everyone will try to find you.
SO WHAT?!

Sunday, December 5, 2010

Saya Jealous.

Posted by cutiefasha at 11:42 PM 2 comments Links to this post
Dear Fatin Hbo & Shin Amie,

Anda berdua saja je bagi saya jeles. T_T. huhu.
Derita hati ini tak siapa yang tahu.
Kita mishhhhh awk semua sangat2.
Tak tergambar dgn kata-kata ok.
Seronok baca blog kalian and thx sbb share apa yg korg wat weekend lepas.
Janji tau, iA kalau ada rezeki, dlm bulan 6 ke, 7 ke, kita gather lagi.
Jom tido kat Teluk Batik. haha
Spend overnight kat mana-mana ke?
Baru syiok.




Cik Fatin,


kita rindu awak.
awak sangat baik + cantik jugak.
even tak selalu berkesempatan nak skype sama-sama, tapi kita tetap SAYANG awak sangat2.
harap sabar dgn segala masalah yang melanda.

"jangan putus asa,
harapan sentiasa ada.
doa biar selalu.
iA, akan dipermudahkan segala."

Selamat berjaya utk exam yg lepas and happy holidaysss. awk tgh cuti skg kan, kan?





Cik Mirah,


rasa nak nangis baca post ko.
klu ko ckp rindu dgn kwn2 kita,
AKU lagiiiiiilaaaa rinduuu.
Btw, jangan kurusss sangat.
Bagi tembam sikit baru comeyh. hihi

"Gud luck in ur future undertaking,
Belajar rajin2,
usaha tangga kejayaan,
biar penat sekarang,
janji senang kemudian."






Cik Azizah,


sila cari laptop di UIA nnt.
camne nak skype lagi? T_T
takde sapa da nk dgr luahan hatiku nnt...alaaa.

"Saya tahu awak boleh,
dakilah menara ilmu,
agar berjaya sampai ke puncak,
be the best,
beat the rest okayh!"

Haha. Cuti-mu dah habis. Gud Luck di tempat baru tau awk!






Cik Arifah,



 sayang awak walaupun awak ni terlampau busy skrg..
biarlah kita berkorban skrg, asalkan cita-cita tercapai okayh babe.
cepat-cepat apply U supaya ak boleh g jln2 kat UK nnt...haha

"ur my truly good friend,
be strong,
dont eva afraid to face the challenges, 
be truth to urself,
never look back!"

lain kali skype la lama2 sikit. apa barang ckp 5 minit je? hahaha gurau ok.






Hence,
To conclude my short  LOVE letter,
ehem konon,
aku sayang korang semua.
iA nnt sebelum aku  blk cuti Summer,
korg pesan la nak apa.
kalau mtk bwkkan snow, maaplah den tak dapek nk tolong..haha

I HEART U GUYS A LOT!

Saturday, December 4, 2010

A day to remember Part 2

Posted by cutiefasha at 10:22 PM 0 comments Links to this post
Post panjang takde =(
Penat jari nak menaip
Kesimpulannya, sangat seronok and rasa nak buat lagi shopping sakan macam ni selalu. Even bukan beli barang sangat pun, tapi still nak tgk barang best. wee hoo~

Just look at this pictures to imagine how much fun we had~






toodles~

Karipap Daging Idaman Ramai

Posted by cutiefasha at 10:15 PM 0 comments Links to this post

Ada satu hari ni, sambil-sambil skype dengan mama and adik, pastu tetiba adik bawak keluar karipap. Sedapnya tengok. Rupanya karipap Secret Recipe yang besar tu. Fuh, terus teringin pulak time tu. Then, tak lama pastu, ada pulak sorg ni update status kat YM, *kempunan karipap*. Wah, macam tahu-tahu je kan.. Memang tanpa membuang masa, terus mintak resepi karipap dari mama. Senang je rupanya. Ecece riak pulak. Tapi, cuma complicated sikit sebab banyak step and banyak nak guna tenaga. 

Nak buat doh kejap je. Ambil masa lebih kurang 10 minit la paling lama pun sebab nak uli-uli dulu kan. Pastu letak dalam peti sejuk supaya doh tu rangup. Next step, buat inti pulak. Yang ni lagi senang. Campak-campak pun jadi. Haha. Tapi, process yang selepasnya tu yang buat penat. Fuhhh. Doh yang sejuk tadi tu kena uli-uli bagi jadik kecik-kecik, pastu uli leper pulak. Banyak bina muscle la tadi. First trial, buat tiga ketul dulu. Sebab after that kelam-kabut nak pegi bank and *shopping*!!

Balik dari jalan-jalan tu dah penat. Tak larat nak sambung buat karipap. So, pagi esoknya bangun after Subuh, terus sambung buat karipap. SEMANGAT ni. hahahaha. Dapatlah dlm 12 bijik from the first bancuhan yang smlm tu.

Tapi, sebabkan ramai pulak mengidam karipap kat Centre Avenue ni, and sebab dah habis exam and konon nya nak celebrate, bagilah dorg semua merasa jugak. Sorrylah sebab bentuk sangat pelik + macam dinosaur ke apa ke. *Siap kena sun burn lagi sesetengah dinosaur tu*. HAHA. So, in total adalah dalam 30 bijik buat utk bagi org. Penat tak terkata even buat ramai-ramai ngan housemateku...

Lagi satu, hari ni my turn utk masak. Teringin nasi ayam. Kalau tggu org tu masak lagi 2 minggu. Dah kempunan jugak. hehe. Yang tu pun penat sebab banyak benda nak prepare. 

Kesimpulannya, dari pagi tadi masak tak henti-henti sampailah pukul 8 mlm ni ha. Ayyo. Mengalahkan chef hotel okay!



JADI,

-terimalah halwa mata bagi yang kempunan tapi tak dapat rasa lagi-

tadaaaa~

=



-






Inilah hasilnya! Tak pandai kelip-kelip karipap lah.

Next recipe in to-learn+try-list :: ROTI JALA & KUAH KARI ::

marvelous la.

A day to remember Part 1

Posted by cutiefasha at 12:01 AM 0 comments Links to this post

Dec 3rd, 2010

::: Seharian keluar rumah utk shopping. Finally, ada jugak barang utk diri sendiri. Then, pegi makan POPEYE, minum TIMMY, dan tengok ICE SKATING. I'm soooo happy (^_^) :::

ps: kalau rajin nnt akan update panjang-panjang. terutama pasal karipap jugak. haha

toodles,
11:29 pm
FSHA'S 

Thursday, December 2, 2010

Nak cake lagi ^_^

Posted by cutiefasha at 10:29 PM 0 comments Links to this post
click to play

nak lagi, nak lagi, nak lagi.

haha.

ps: test for yr 2010 da habis. yeay. doakan kejayaan ku ini. ^_^

LinkWithin

 

♬ ♪♪ Deeper Conversation ♬ ♪♪ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review