Tuesday, July 26, 2011

This IS brilliant :D

Posted by cutiefasha at 1:17 AM 0 comments Links to this post

Monday, July 25, 2011

Ramadhan Al-Mubarak

Posted by cutiefasha at 10:23 PM 0 comments Links to this post


Daripada Abu Hurairah r.a., sabda Rasulullah s.a.w. “Siapa yang berpuasa Ramadhan dengan keimanan dan mengharap redha Allah , akan diampuni dosa-dosanya yang terdahulu.”
[Hadith riwayat Al-Bukhari, #37]

Tuesday, July 19, 2011

Settle

Posted by cutiefasha at 8:12 PM 0 comments Links to this post
Bangun pukul 5.55 pagi, mata terkebil-kebil terus cari laptop nak enroll courses for next fall/winter term 2011. Tapi hati membara sebab banyak plan tak jadi. Course penuh. Nak buat camne dapat start time lambat, pukul 6pm Toronto time.

Ape ape pun, alhamdulillah selesai sudah banyak perkara waktu cuti summer ni. Antaranya:


  1. Buat visa US : Interview settle, visa approved. Tinggal tunggu posmen datang hantar passport ke rumah.
  2. Enroll courses : Settle jugak. Just waiting for priority period to end, nak try daftar some other courses.
  3. Renew driving license : Gambar dah dicuci, lesen dah pass kat ayah. Kira agak settle di situ :P
  4. Belajar bawak kereta : Tak settle2 haha!!
Yang penting, HAPPY BIRTHDAY GEORGE MENDELL!!

Saturday, July 16, 2011

Lagu Teman

Posted by cutiefasha at 1:39 AM 0 comments Links to this post

Lagu Teman - The Lion Story Ft Zahidah

Pertama kali kita berjumpa,
Tidak kepastiannya ternyata,
Diriku dipenuhi soalan,
Ku tiada teman..
Aku terlihat insan yang keliru,
Air yang deras mencermin wajahku,
Engkau menjelma memberi harapan,
Menghulur tangan…

Sempena hari mulia Ini,
Aku tersenyum lalu mengimbasi kembali,
Semua yang kerap kita mengadukan,
Kini jadi bahan rindu yang ku simpan…

Detik masa kini kedengaran,
Aku mengucap selamat jalan,
Kepada teman yang sering menghibur dengan gurauan…

  
Bagaikan anak yang baru dilahir,
Titisan mata pun mulam mengalir,
Di simpang jalan kita menyebut kata terakhir…
Whoaaa.....hoaaaa...

Sempena hari mulia ini,
Aku tersenyum lalu mengimbasi kembali,
Semua yang kerap kita mengadukan,
Kini jadi bahan rindu yang ku simpan…

Ku hargai semua yang terjadi,
Memang nyata dirimu takkan ada pengganti,
Semoga kita dapat  bertemu semula,
Kerana aku yakin engkau akan sentiasa
Di hatiku…..

Sempena hari mulia ini,
Aku tersenyum lalu mengimbasi kembali,
Semua yang kerap kita mengadukan,
Kini jadi bahan rindu yang ku simpan….

Ku hargai semua yang terjadi,
Memang nyata dirimu takkan ada pengganti,
Semoga kita dapat  bertemu semula,
Kerana aku yakin engkau akan sentiasa,
Di hatiku………

Lagu ni comey ah :)

Friday, July 15, 2011

Funny Funny Funny

Posted by cutiefasha at 12:37 AM 0 comments Links to this post



Thursday, July 14, 2011

Resepi: Spaghetti Bolognaise with Meatball

Posted by cutiefasha at 4:06 AM 0 comments Links to this post
Resepi Istimewa:

Bahan-bahannya adalah

1. Bawang putih, bawang besar dicincang halus. Buah tomato didadu kasar
2. Daging cincang, Meatball segera
3. Satu sudu butter/marjerin
4. Satu tin tomato puri
5. Sedikit santan/ susu segar
6. Pasta (ikut kegemaran anda)



1. cairkan butter/marjerin dalam kuali
2. tumis bahan cincang -bawang2
3. gorengkan daging cincang dan jugak meatball sampai separa masak. boleh tambah minyak ikut suka
4. masukkan satu tin tomato puri. tambah air bagi kuah banyak. perasakan garam, pepper, gula sesedap rasa. selepas dah mendidih, masukkan satu sudu santan pekat/susu segar untuk bagi rasa berlemak. renehkan kuah dalam setengah jam/sejam.
5. celur pasta ( semasa celur masukkan satu sudu minyak untuk elak pasta melekat)
6. voila! siap untuk dimakan


Makan semangkuk memang tak cukup la kalau buat sendiri. 

p/s: visa application dah submit. cuak pulak nak di-interview ni adehh :)

Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday #WW

Posted by cutiefasha at 10:11 AM 0 comments Links to this post



Demam #Harry Potter melanda =.=''

Wednesday, July 6, 2011

Wordless Wednesday #WW

Posted by cutiefasha at 12:52 AM 0 comments Links to this post

Sunday, July 3, 2011

Solve this riddles, will you?

Posted by cutiefasha at 11:13 PM 0 comments Links to this post
 Riddle Number One
Bus Driver
A bus driver was heading down a street in Colorado. He went right past a stop sign without stopping, he turned left where there was a "no left turn" sign and he went the wrong way on a one-way street. Then he went on the left side of the road past a cop car. Still - he didn't break any traffic laws. Why not?

ANSWER: He was walking. Not driving :)

Riddle Number 2


Sign and Countersign
Two spies want to get in an enemy's military base.In order to get in they have to give the correct countersign to the guard at the gate after he gives them the sign. So they wait hidden nearby the gate so that they will overhear the countersign from another soldier.

One soldier comes and the guard gives the sign: "6".The soldier answers "3".The guard lets him pass. Another soldier comes.The guard says "12" and the soldier gives the answer "6".The guard lets him pass. So, the first spy goes at the gate and the guard asks says "10".The spy, sure that he knew the answer as he was, says "5". Immediately, the guard shoots him dead.

Then the other spy, who saw that the other spy was killed when he gave the countersign, had now understood what the right answer would be, whatever the guard's sign was.So, he walks to the gate and the guard says "8".The spy gives the correct answer and the guard lets him in. What was the answer that the spy gave?

ANSWER: The answer is "5". The countersign is always the number of letters of the number that the guard gives. ("six" has 3 letters and "twelve" has 6 letters. After the two soldiers passed, the first spy thought the answer was the half of the number that the guard gave (like what you also might have thought), so he answered 5 when the guard said 10, which was wrong as ten has 3 letters) 



 
highlight all (ctrl + a) for the answers


Selamat Mencuba :)

Friday, July 1, 2011

Entri sambungan. Chapter 3 puleeee

Posted by cutiefasha at 11:15 PM 0 comments Links to this post
So, lepas kami mandi laut dan karok sampai tengah malam kat entri ni (sila recap), we all meneruskan perjalanan seterusnya ke Taiping pulak. Ayah dah kata pukul 8.15 keluar ye kawan-kawan, last2 8.30 baru terkedek-kedek masuk kereta. Tapi tak kisahlah sebab tengok jadual bas online dari lumut - ipoh ada pukul 9.20pg pun paling awal. So, ayah bawak ronda-ronda pegi tengok port dulu, bawak tengok PLKN Teluk Rubiah etc.

Then sampai bas station manjung dalam pukul 8.55pg. Eh ada bas lah. Ekspres Kesatuan kot. Bas baru, lawa, aircond lagi. Nyesal dorang dtg manjung dulu naik Perak Roadways =.=''

Sebelum pape, camewhore dalam bas itu perlu!

muke ngantuk tak boleh blah

cuba buat buat tak ngantuk ~.~

keje dia asik lapa je. haishh

Then sampai Ipoh dalam pukul 10.30pg. Tengok ada bas pukul 10.45. Terus beli ticket. Shafiq sekali lagi jadi ketua rombongan Cik Kiah, kutip duit beli tiket.

Bas kali ni pun lawa gak. Bas baru etc. Tapi, driver bas nye pemikiran tak macam baru =.='' Tau nak marah orang je kejenya. Beg kitorang yang kecik2 pun kecoh nak suruh letak kat bonet (bas ada bonet?!?) Tapi kitorang buat pekak je. Kali ni sorang pun tak tido. Semua eksaited kemain nak sampai Taiping. Gelak guling guling sambil makan kuih dan keropok dengan perasaan bercampur baur iaitu takut kena marah dengan drebar bas sebab tak boleh makan dalam bas! HAMEK KAU SATU AYAT PANJANG.

conquer satu bas! 

posing time! mana drebar bas tak marah.

makan passing-passing. lagila drebar jeling tajam. takut~~

Last last sampai Taiping dalam pukul 12tgh. Perjalanan yang teramat smooth alhamdulillah.

Bersambung...




lagak pelancong. padahal semua orang tepen je punnn


Petua Telinga Masuk Air

Posted by cutiefasha at 8:43 AM 0 comments Links to this post
Adoi terseksa kalau jadik macam gini. Baru je semalam masa mandi, terover jirus gitu, tetiba rasa berdengung semacam. Pernah teringat petua nak keluarkan air dari telinga, try try tak jadi. Adoy seksa wey.

tak de lah sampai keluar ikan huhu =.=''

Pastu google jap. kot kot ada petua lain. Jumpa post pasal ni: link asal

Adakah anda mengalami masalah air memasuki telinga anda ketika berenang, mandi. Jika ya ada cara mudah untuk mengatasi masalah ini.. Caranya dengan menggunakan air juga..
Jika telinga anda telah dimasuki air, ambir setitis air ditangan anda dan titiskan ke tempat lubang telinga yang dimasuki air. Dan anda akan rasa sedikit haba dan selepas itu anda sudah mengatasi masalah anda.
Ulang perkara yang sama jika terdapat lagi sedikit sisa air ditelinga anda. Kedudukan kepala mestilah air yang dititiskan tadi dapat memasuki lubang telinga anda tadi.


#Ehsamalah petua kita. hihi. Malam tu, before tido, try lagi sekali. Alhamdulillah kali ni berjaya! Memang rasa sedikit haba. Telinga ai tak berdengung suda. Wooohooo!

Hopefully tips ni berguna. Musim musim panas ni kan banyak orang suka pegi swimming bagai. Sesuai gitu :)

LinkWithin

 

♬ ♪♪ Deeper Conversation ♬ ♪♪ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review