Friday, November 25, 2011

Sugar Cookies Sensation

Posted by cutiefasha at 12:11 AM 0 comments Links to this post


1/2 cup butter
1/4 cup granulated sugar
1/2 cup brown sugar
1 1/4 cups all-purpose flour
1 teaspoon salt
1 teaspoon baking powder
1 egg
a bit of vanilla extract
chocolate chips

Method: Mixed all the ingredients well. Easy peasy =)

Tetiba je buat cookies ni tanpa dirancang.... Pegi dapur nak masak air, nampak brown sugar dan tepung memanggil-manggil. Terus capai bowl, amek measuring cups, and VOILA! Jadilah cookies ini half an hour later. How its taste? Not so bad I guess hehe. It's my second trial of making cookies. Just a bit too sweet for me. But hey! We need our sugar once a while right? =D

Wednesday, November 23, 2011

Zzzzz

Posted by cutiefasha at 5:49 AM 0 comments Links to this post

First time tak tidur malam. Reason?

  1. Balik dari sekolah terus tidur dari pukul 8.30 sampai 12 malam
  2. Terjaga je terus minum Nescafe makan maggi. Memang segar!
  3. Banyak sangat benda tak study. Too much time wasted on inappropriate activities
  4. Layan Kuch Kuch Hota Hai malam-malam (or pagi?) buta sangat best!
  5. Saje je try stay-up. 

So far dah pukul 5 pagi, sikit lagi nak masuk Subuh. Actually masih tak mengantuk tapi nak paksa diri tidur sebab esok ada study group pukul 3 petang, then lecture from 6pm to 9pm. Kalau pening kepala esok pagi, tak tau la..aiyoook....

And today dah happy sikit setelah 4/5 hari rasa down je. Tu yang tak dapat focus study and asyik makan tengok movie tidur je. Bila lah nak insap. :/

Btw, ada test next week. Subject Islam. Tapi tak senang pun macam Pendidikan Islam kat sekolah tu. Bapak mencabar course ni. Banyak reading and new knowledge. Then, the next week (last day of class) and ada test and essay 5-10 pages due on the same day. DIE DIE DIE sebab tak start lagi.

Seterusnyaaaaaa........WINTER BREAK YO! Holiday!! Paling tak dapat sabar! Now, kalau rasa penat belajar, bukak itinerary and baca trip's plan, terus rasa bersemangat. 

Semoga I'll go through this semester dengan jayanya, God willing :)


Wednesday, November 16, 2011

Wordless Wednesday #WW Part 2

Posted by cutiefasha at 11:37 AM 0 comments Links to this post

Wordless Wednesday #WW Part 1

Posted by cutiefasha at 11:37 AM 0 comments Links to this post

Thought Questions - Asking the right question is the right answer

Posted by cutiefasha at 12:15 AM 0 comments Links to this post
Words


How to live my life in a more meaningful way?

SADLY, You never know :( 

The world of adulthood. Everything seems so complicated. I'm no ready. YET.

Being able to give and get at the same time :)

Tuesday, November 15, 2011

Hey, what's up!

Posted by cutiefasha at 11:46 PM 0 comments Links to this post
Life getting busy every single day. Tahun ni banyak ambil half-year course, so kena concentrate lebih sebab dah nak final. Quite lega for some class sebab dah habis term paper, essay etc, just tinggal final exam. Tapi nak study untuk final memang mencabar sungguh. Bukan tak nak start awal, tapi nanti mesti lupa. Alasan cliché, i know. But I cant help it la. Macam next two weeks ada test 2 untuk subject Islam. Tak start study pun ni :'( Risau sangat sebab last test i did badly. I mean like, real BAD. Kena step-up usaha ni! Eventhough ambik 4 courses je this term, but the workload still sometimes unbearable. Tak tau la macam mana nak handle 6 courses next semester. Aishhh. Dah Farah, jangan mengeluh.

Life is not complex.  We are complex.  Life is simple,
and the simple thing is the right thing.
- Oscar Wilde


Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday #WW

Posted by cutiefasha at 10:14 PM 0 comments Links to this post

LinkWithin

 

♬ ♪♪ Deeper Conversation ♬ ♪♪ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review