Le Journal

Links to this post
26 Feb 2012
Today I woke up with such a great feeling. Puas dapat tidur awal semalam hehe. Being in a good mood, I decided to cook Nasi Ayam. Yay!

10 March 2012
Had a very decent brunch at Spring Rolls. The food was great, accompanied by two awesome housemates and two awesome seniors. You guys are just great! Like a saying "The best way to appreciate someone is to imagine your life without them. " I will definitely cry like a baby when that day happens. Both of you are graduating soon, and Toronto without you guys will not be the same. Lawak. Boleh senyum sorang sorang teringat perangai korang. Sorang buat perangai budak-budak, yang sorang lagi akan marah balik, macam bapak budak. Despite all that, you both baik sangat. Tak berkira and can make us all smile. Thank you for that :)

12 March 2012
Syukur sangat sangat sangat dapat result test #3 NMC harini. Yang buatkan ianya lebih special bilamana prof sendiri email and inform the good news. I really wanna cry and thank Allah for this rezeki. Nyata, usaha tangga kejayaan. Tak sia sia habiskan masa buat notes, discuss dengan kawan-kawan, discuss dengan prof pasal test material. Juga mungkin ini berkat share notes dengan fellow classmates. Dulu masa first test, hampir fail. Second test meningkat sikit alhamdulillah tapi still masih tergapai-gapai cara nak study. Test yang kali ni mungkin baru nak jumpa rentak agaknya. Ah, penah dulu rasa geram kenapa usaha dah diberi namun kejayaan masih belum kukecapi. He knows what best for us and He will give at the right time and at the right moment. Kalau belum rezeki mintaklah banyak mana pun, banyak tu jugak yang kau dapat kalau itu je hak engkau. Yang penting kau dah usaha sungguh sungguh, and the result will be setimpal with what you give in. Note for myself.

Now let's go back to page number 4 out of 10 pages. I hope I can accelerate to the max tonight!

13 March 2012
Kenapalah aku ni!! Ish ish suka menyesal ok. Satu, menyesal sebab buat essay last minute, pastu tak cukup tidur, pastu hilang fokus kat sekolah. Dua, masih menunggu jawapan. Tak balas-balas pun. Mungkin dia sibuk, mungkin dia malas layan, who knows. Takpelah, taknak jawab sudah. Esok je lah jumpa dalam kelas. Hmmph.....

14 March 2012
Rabu. Wednesday. A very busy, hectic day. Dari pagi pukul 11 am ada kelas, sampailah pukul 8-9malam baru habis, with gap in between of course. Still, bila ada kat campus the whole day, memang tiring lah. Cuma satu je buat aku semangat sikit bila nak the end of the day kat campus, but today hilang lesap semangat tuh. Balik awal pulak dia. Hmmph v2......:"{

15 March 2012
Baru selesai midterms Astronomy. Kali ni macam tak bersedia sangat, jadi susah nak predict keputusan. Dulu tu memang terasa susahnya, kali ni actually lot easier, cuma aku sendiri yang tak bersedia. Apakan daya. Then later today, kitorang housemate pegi Eaton jap konon nak beli shampoo and stuff.. Last last sampai ke Body Shop, Forever 21 etc etc la menyongkit nye. Siap singgah Popeye jugak. Plan nak makan ice-cream je kat Marble Slap. Buat benda gila lagi tu. Pakai baju selapis je. Mentang mentang suhu 10 degree ++. Sebab kalau pakai outerwear berpeluh pulak. Anyway, bolehlah release sikit gundah gulana dalam hati.

16 March 2012
Today ada usrah. Oklah, ada orang lain selain kitorang. Suka jugaklah ada gathering macam ni. Malamnya pulak pegi Chatime. Happy sikit. Tapi perasaan gundah pasal perkara *itu* masih ada.

17 March 2012
Hari ni pegi Chestnut makan makan sempena birthday rakan-rakan. Happy, fun, walaupun tak cukup korum. Ada jugak yang terpaksa cancel sebab busy dengan keje. Takpe takpe, takde effect pun. Malas nak ambik kisah. Yang penting, kawan-kawan yang lain ada and having so much excitement. Sesat-sesat pulak dlm Chestnut tu, and mengaduh perut kenyang makanan ambik bebanyak tak habis lol.

18 March 2012
Makan kek pulak kat rumah. Pun sama mula-mula kurang korum. Tapi last last dtg jugak. Ingat nak ignore tapi tak dapek ah. Haha. And sedap jugak blueberry cheesecake tuuu :)

Keyword: Credit card, birthday, konon.

19 March 2012
Pelik. Tak dapat tidur. Nasib kelas petang pukul 2. Pagi after subuh berusaha nak tidur tapi I just can't. Dapat lena 3++ jam je, alhamdulillah at least :) And malam tu pengsan awal, eventhough Selasa kelas start pukul 10 pagi :/ sigh

20 March 2012
Harini cuaca sangat sangat best. Cerah and panas. Angin menyapa pipi, tapi still kehangatan matahari tu ada. Lovely, just lovely. Makan hotdog sambil duduk kat kerusi besi tu, sorang-sorang la of course. Rasa cam loser, lonely je. Whatever.

21 March 2012
Hari Rabu. Last week, devastating. This week, sunny day. Dari pagi sampai malam. Happy la. Takde prasangka buruk dah. It's good to have a talk, even a brief one. Oh how I miss the moments. Moga kekal dalam ingatan. Memori indah je la mampu :')

22 March 2012
Pegi cari kipas, tapi kat Canadian Tire takde stock banyak pun. Kuciwa. Last last pegi SONY beli ciken wings + pepperoni pizza. Punyalah tamak, makan sekaligus. Perut kenyang hati senang :)

23 March 2012
Sushi + Movie Night. Sambil sushi sambil usrah, sambil movie sambil ukhwah. And tetiba jeles sikit pasal ***. Hati dah kata jangan ambik tau, buat dek je, buat tak tau sudah. Tapi payah. Susah. Jelas nyata assumption ku-itu.

Atau aku je yang perasan tak tentu pasal?

24 March 2012
Hari Sabtu. Takde progress. Tido je keje. Homework banyak tak siap. K bai

25 March 2012
I miss you like crazy. Like, crazy crazy. Gila. Gi buat keje lah Farah.

27 March 2012
Eh eh semalam lupa tulis. Bukan apa, balik kelas dah pukul 6ptg, then penat lalu tidur pukul 10 malam. Best wooo. Anyhow, today was a happy day. Or should I say 'is a happy day' sebab hari belum berlalu kan. Mula dari pagi tadi, dapat dah apa yang aku nak. Punya lah lama tunggu respon. Dah kurang sabar sebab ingatkan dia sengaja. Luckily, semua tu mainan dalam otak je. Then, on the way nak pegi sekolah jumpa seseorang dalam lif. Dia nak keje dah pasni. Sembang sembang, last last dia tanya nak naik subway ke jalan, sebab kelas aku jauh kat Victoria. Dia pun belanja token TTC. Alhamdulillah, murah rezeki lagi. At noon, dapat tau result Astronomy. Alhamdulillah dapat A :)

Happy happy day!

24 June 2012
Lama tak tulis sini. Mungkin this page private sikit, kononnya lah. Summer course nak habis dah pun. Kakak2 semua dah balik. Semakin sunyi, sangat sangat. Cakap dengan housemate pun tak. Memang sangat alone. Nak kata I need this me-time pun, tak jugak. Entahlah. Susah nak ungkap dek kata-kata. That person dah balik jugak. Walaupun asyik rasa nak marah je kat dia, tapi bila fikir yang lepas ni tak jumpa dah, sedih jugak. Yang buat tambah sedih, teringat yang selalu kalau masak mesti kasik this three people. Next semester, dua orang balik for good, sorang lagi pindah jauh. Haihhh. Bertabahlah wahai hati :'(

27 June 2012
Ada setengah orang tak sedar yang dia suka buat muka "annoying" semasa explain or give an opinion. Rasa macam tak puas hati, tapi sekarang ni simpan dulu. Rasa awkward dah. Tak suka cakap tak suka. Aku memang akan sedih, tapi kalau rasa terpaksa buat aku rasa lagi sakit. Tolonglah please. Buntu!

24 November 2013
Hello journal. Lama tak tulis sini. I do have my own diary now, so I used to write everything there about this new big things that came to my life recently. Too risky to put it online, so I decided not to. Anyhow, these past two months really alter my life. Cerita cerita kat atas semua dah tak relevant. And I'm facing more challenging journey right now. Few months to go till graduation. So many things could happen in these few months. It's whether I'm ready or not je. Whatever it is, study always come first. Hope that I could put aside those distractions and focus on my goal to graduate successfully from UofT. Till then, wassalam..

LinkWithin

 

♬ ♪♪ Deeper Conversation ♬ ♪♪ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review