Sunday, November 28, 2010

Idea Anhar.

Posted by cutiefasha at 6:10 PM 0 comments Links to this post

"Lucu betul"

Tapi, not bad kan idea ni? Orang lain busy nak final, kami yang habis awal sikit ni rasa nak berbakti, sambil-sambil menjana pendapatan. Haha. Boleh jadi ke??


Saturday, November 27, 2010

Test

Posted by cutiefasha at 7:15 PM 0 comments Links to this post

Minggu depan penuh dengan TEST. Dec 1 & Dec 2. Doakan saya!


amiin ya rabbal al-amiin

Hampir bermula.

Posted by cutiefasha at 8:44 AM 0 comments Links to this post
Current temperature
8.41 am
27 November 2010

:::sejuk-sungguh-amat-sangat:::

mood: i need $$$ 

why?




1) Duit sewa.



2) SHOPPING BABE~



.......arghhhhhh......

Thursday, November 25, 2010

Favourite Cartoon Character

Posted by cutiefasha at 3:55 PM 0 comments Links to this post

Change your profile picture for 10 days to your favorite cartoon figure and tell your friends to do the same.

The aim: no human faces on facebook, only our good childhood memories! :)

Because being a kid is awesome....


Sebab semua orang macam tukar profile picture, so in order to conform with everyone, tukar jugaklah kan. Hahaha. Sambil tu, nak share lah experience with cartoons masa kecik2 dulu. Tah, not like most ppl, I'm not into cartoon that much, sebab banyak lagi cerita yang best. Even, kalau tgk Peter Pan, or Cinderella, I prefer the one that REAL ppl punya. Dunno why, myb its just my personal preference. So, down here I listed about 10 favorite cartoon character of all time.


1) Doraemon and friends






2) Popeye The Sailorman






3) Sailor Moon and Friends






4) Disney's Character  (Too many of them that I like, so I just categorized them in one category :p)
 

 






5) Totally Spies






6) Power Puff Girls






7) SpongeBob SquarePants






8) Keluang Man (Betulla, JANGAN GELAK OK)






9) Tom And Jerry






10) Usop Sontorian (Layan gak kadang-kadang)






10.1) Kampung Boy





TAPI, whatever it is, HARRY POTTER still #1. Sedih beb nak abis dah ni. Review movie dia pun tak sanggup nak buat. Myb after HP7 P2 nnt la kot. Tak nak terima kenyataan dah habis dah sequel kesayangan aku ni. waaaa. Memang pelik, tapi sekali aku addict ngan any movie or character, sampai tu la I AM OBSESSED ok. Deal With It. lol...

That is why I chose this picture as my cartoon profile picture:

tadaaaa~



Sunday, November 21, 2010

This is what we called RAYA...

Posted by cutiefasha at 2:52 PM 0 comments Links to this post
Assalammualaikum.....

So, alhamdulillah sudah hari Ahad. Dah dua malam balik lambat. Awesome weekend, AGAIN. First and foremost, rasa happy sangat sebab dapat jugak jumpa Malays kat Toronto ni and still sambut Eid ul Adha even dah hari Sabtu. Terubat-lah kesedihan yang melanda masa hari Selasa@Hari Raya Qurban sebab tak dapat beraya in a proper way. Dengan test, kelas and assigment bagai, memang mood raya hilang sebentar. Namun, tetap mengenang pengorbanan yang umat Islam sedang perjuangkan, diri ini turut berjuang sama. Haha. Berjuang di medan peperiksaan.

Malam raya, after test, terus masak rendang. Mintak resepi kat mama. Senang rupanya. Macam mama masak rasanya my rendang.....hahaha....perasaaaan ('',)



Hehe, boleh lah kan?? Lepas-lepas....=D

Then, pegi event Raya by CMA kat Community Hall Missisauga. Jumpa auntie2 yang baik-baik hati, uncle2 yg lawak betul, dan adik2 yg comeeeeeel sangat. Hahaha. Ooops, tak dilupakan makanan yang sedap2. Owh, kenyaaaaaang. Siap tapau lagi. THX U OLSS.











AM HAVING SOOOO MUCH FUN...THX!!

Terima kasih daun keladi,
Lain kali jemput lah lagi.....

Monday, November 15, 2010

Happy Eid - Al Adha

Posted by cutiefasha at 2:50 PM 0 comments Links to this post


Salam Perantauan,

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha kepada keluarga yang disayangi, Mama, Ayah dan Adik. Tidak ketinggalan kepada saudara-mara dan sahabat handai. Ucapan khas juga ditujukan kepada rakan-rakan di SMS Raja Tun Azlan Shah, Taiping dan semua kenalan di mana saja anda berada. Nantikan kepulangan diriku untuk Aidilfitri akan datang, Insya Allah. Doakan diri ini sentiasa selamat di rantau orang.

Dari kiri: Anhar A. Wahab, Maryam K. Lim, Farah Aziz

.


.


.


.


.


.


.


.



.

Selamat Maju Jaya juga kepada calon-calon "TEST #1 ECO 105" yang juga jatuh pada hari yang sama. Semoga keberkatan Aidiladha membawa keberkatan kepada diri kita juga. amiin.

Sunday, November 14, 2010

Nak tumbuk org boleh?

Posted by cutiefasha at 8:03 AM 1 comments Links to this post

dush dush dush

benci
marah
geram
saket ati
menyampah
tak boleh saba dah

Questions to ponder:
1) Apa kau rasa kalau org bercerita pasal keburukan kau kat tempat awam? Pastu ko boleh dgr/tau dorg ckp pasal kau. Kuang aja kan?

2) Apa perasaan kau kalau org cakap diri kau macam jijik sangat? "eeii, tak sanggup aku".. Wey, aku pun ada hati perasaan tau T_T

3) Lebih specific: Kalau orang kutuk kau kat facebook, apa kau rasa? Mungkin indirectly, tapi still terang-terangan itu adalah kau, kau nak diam je ke?

Answers:

*those in bold + red font*

"aku sedih sangat sekarang ni. habis rosak semua mood sebab laptop dah elok. YOU RUIN MY DAY!!! Rasa nak jerit kuat-kuat kat tingkap, nak nangis sampai air mata ni kering, tapi semua tau TAK GUNE. Buat apa aku bazirkan air mata aku utk kau yang kononnya kawan, tapi...hampeh! "

i am crying badly. deep inside me. You Never Know. Coz You Never Care.

Friday, November 12, 2010

Mulut keluar asap-laaah..

Posted by cutiefasha at 6:26 PM 0 comments Links to this post

sejuknya time balik dari Robarts Library tadi. sungguh, tak tipu. Sambil cakap2, mulut keluar asap. Bernafas pun berasap-asap jua. Wah wah wah. Mood saya: CUAK nak test econs.

-w.i.s.h.:.m.e.:.l.u.c.k.:-

Thursday, November 11, 2010

Life in Canada

Posted by cutiefasha at 10:43 PM 0 comments Links to this post
Assalammualaikum...

Kalau orang tanya apa yang bestnya hidup kat canada...entahlaa. memang tak tahu nak jawab ape. Setakat takde apa yang menyeronokkan sangat pun. Biasa-biasa aje. Pagi-pagi bangun lambat, pegi kelas paling awal pukul 10 pagi, tapi selalunya pukul 2 ptg baru start. Lepas tu malam baru balik dalam pukul 8 malam. Then malam kalau penat tido awal. Kalau tak penat tido LAMBAT. biasalah tu...Cuma, apa yang bestnya, personally for me is I HAVE FOUND MY NEW PASSION. Iaitu: cooking.... yup....memasak! Kalau boring-boring je masak. Banyak orang tanya, "banyak masa ko nak masak?" Tapi, sebenarnya, mana ada consume masa pun nak memasak ni. Kejap je. Betul!

So, just jamu mata la dgn gambar-gambar makanan yang lazat-lazat ni ye.

Chill~

*Baked macaroni with bread crumb + parmesan cheese

Chocolate cake

Bihun Goreng Ber-daging

Guess what? Aiskrim ni pun ada jual kat China town!!

*Sayur bendi + terung goreng bersambal

*Kari ayam 

*Ayam masak gulai lemak cili padi

*Macaroni and Cheese

Apple Pie

ps: only pictures with * is 100% cooked by moi. Hahaha...Just so u know.

Actually banyaaaak sangat gambar makanan yang dah dimasak kat sini. Semua dah upload kat facebook. Kalau berminat bolehla take a look and if interested to know the recipe, just let me know alright?

Toodles~~~

Sunday, November 7, 2010

Important surviving skills. Lesson #2, #3 and so on....

Posted by cutiefasha at 6:35 AM 0 comments Links to this post
Lesson #2
-Do check the forecast.-

Alright, this is a big difference for me, compared to when i was in Malaysia. We do HAVE to check the forecast everyday to make sure whether is it raining, sunny, snowy, or cloudy day. It is important also to know the temperature outside bcoz we need to dress up according to the temperature. If it is freezing cold, wear extra layers. That's why!

Lesson #3
-Plan transportation ahead-

For me, this might not be the problem as I only have to take the Subway (underground, super fast, train) to my campus in St. George. However, sometimes I do need to take the street car ('aka' mini bus here) to buy some groceries or went to shop that are not in downtown. So, it is crucially important because the road might be wet and slippery during the winter, so, it is best to plan our mode of transport before deciding to go anywhere.

Lesson #4
-Must buy winter accessories-

I don't like the word "buy". Especially now...coz I got a lot of thing that I wanna buy, but I don't really have extra budget to spent on them. What a miserable life I have right now =(  But, I guess that winter accessories are NECESSARY and maybe this week or later, I'll have to spent some time looking for the good ones and BUY them. What should I look for?

CHECKLIST:

i have one. but apparently, it is too short and i can't "belit" my neck like the picture above
.

must have one! yay me...

i have two of these. But not warm enough. I'm planning to have a leather one next time.

not sure whether it is necessaries. But, i'll definitely have one of those coz its sooooo freaking cute ^_^

Alright, that's all for now. Important surviving skills DONE!

Farah Aziz
6:34am
55 C.A.
Toronto, ON







Wednesday, November 3, 2010

Important surviving skills. Lesson #1

Posted by cutiefasha at 3:28 PM 0 comments Links to this post
1. Buy warm clothes and and dress in layers.


          Okay, let's discuss this matter. Warm clothes? Not in closet......yet. Dress in layers? Used tooo.. 3-4 layers each day is a must. Ni lah padahnya kalau takde winter clothing yang sesuai. Macam mana nak beli ye? Pilih yang brand ape? Oh, seriously i have no idea. Experienced ppl out there...help me! Hari-hari pakai banyak sangat lapis pun tak best jugak. Kalaulah dapat yang jacket tebal punyer, kan senang. Terus je pakai without nak worried pasal sejuuuk. By the way, camne nak bagi pipi kurang sejuk? Kang sampai2 rumah, kena defrost pipi pulak sebab da beku. Ini serius wey. Bukan main-main. Huhuhu...

Tolooooooongggggg...........

Kalau nak tahu, hari-hari saya keluar rumah pakai macam ini:

Tengok ye....

-






-






-






-






a) Inner 

tapi bukan warna mcm ni la....hitam kot selalu..

b. T-shirt




c) kadang-kadang pakai leather jacket macam ni

d) kadang-kadang just another sweater outside/inside the sweater.

sweater memang kena pakai dua lapis. SEJUK.

mine is RED ... haha.




So, tu je la nak cerita kat post kali ini. Ngantuk suda. Nak tido. Bye. Assalammualaikum.




Farah Aziz
3:28pm
55  C.A.
Toronto ON



LinkWithin

 

♬ ♪♪ Deeper Conversation ♬ ♪♪ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review