Monday, November 4, 2013

Linguistic Fieldwork

Posted by cutiefasha at 12:04 AM
Yay, Alhamdulillah. Today was a fine day...

  • Tadi pegi buat fieldwork for kelas Linguistic. Dah berjaya overcome my fear of talking to strangers. Randomly approaching them. Fuhh nervous jugak. Nasib bukan sorang-sorang. Mana nak cari location, mana nak fikir soalan, ingat their responses etc... Thanks lah ye pada yang tolong ^_^




  • Harini jugak dapat discover banyak tempat tempat baru kat Toronto. Places where I never thought I would go. Tengok tengok pemandangan, cuci mata dengan high-end places, best!



  • Catching up time with bestfriends. Story-telling was always the best remedies for stressful condition. Dapat duduk-duduk minum bubble tea, makan waffles. Great time. 



  • Finally, we sort of buat plan for winter break. Hopefully menjadi. Pleassseee nak berjalan!!



Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah. Syukur atas semua yang jadik. Seperti petikan ni, that's how exactly I felt right now:

Petikan Biografi Inspirasi Sejernih Sinar Matamu, Prof Dr. Muhaya:
"Apabila kita mengubah gambaran dalam fikiran kita maka emosi kita akan berubah dan tindakan kita akan berubah. Oleh itu bina gambaran positif dan sentiasa elakkan keganasan atau kekasaran"







0 comments:

LinkWithin

 

♬ ♪♪ Deeper Conversation ♬ ♪♪ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review